Postcrossing

                                    pic postcrossing

Post uit de hele wereld.

Een korte uitleg:

Postcrossing is een internationaal project dat gebaseerd is op het uitwisselen van briefkaarten, vandaar de term "Postcrossing". Het project werd op 13 juli 2005 opgericht door de uit Portugal afkomstige Paulo Magalhaes. Het begon bij de gedachte dat hij te weinig leuke post kreeg en is nu uitgegroeid tot een groot uitwisselingsproject met 426.905 (augustus 2013) gebruikers uit 214 verschillende landen.

Hoe werkt Postcrossing nou precies? Postcrossing gebeurt met behulp van een centrale website: www.postcrossing.com. Het is eigenlijk heel eenvoudig:

Registreer je om vervolgens in te kunnen loggen.
Vraag maximaal vijf adressen tegelijk aan op de site. Dit gebeurt volledig willekeurig en computergestuurd. Stuur een ansichtkaart naar het adres. Je kunt er een (korte) tekst opschrijven met bijvoorbeeld iets over jezelf. Zodra de ontvanger jouw kaart ontvangt zal hij de ID registreren die bij de kaart hoort. Jouw adres zal aan een willekeurige persoon in een ander land worden gegeven en je kan zelf nog een kaart sturen.

Wacht totdat je een kaart ontvangt. Registreer de ID van de kaart op de site en daarmee geef je ook die afzender weer ruimte om ergens op de wereld iemand een glimlach te geven. Heel veel plezier gewenst met Postcrossing.

Wikipedia

www.facebook.com/postcrossing